top of page

Nieuw-Zeeland is 6.5 keer zo groot als Nederland


Een leuk feitje, Canterbury is één van de provincies van Nieuw-Zeeland en is groter dan Nederland, met maar zo’n 655.000 mensen. 


Nieuw-Zeeland bestaat in totaal uit een oppervlakte van 267.710 vierkante meter, wat het vergelijkbaar maakt met het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de relatieve omvang heeft Nieuw-Zeeland een indrukwekkende diversiteit aan landschappen en klimaten, van de subtropische regio's in het noorden tot de alpen en gletsjers in het zuiden.


De afstand tussen de noordelijkste en zuidelijkste punten van Nieuw-Zeeland is ongeveer 1,600 km, wat betekent dat er aanzienlijke variatie is in weer en temperatuur naargelang je reist van het ene uiteinde naar het andere. Deze geografische uitgestrektheid draagt bij aan de veelzijdigheid van het land, waar je in één dag zowel zonovergoten stranden als besneeuwde bergen kunt ervaren.


Er wonen ongeveer 5,2 miljoen mensen in Nieuw-Zeeland, waarvan de meeste in Auckland (zo’n 1,67 miljoen). Het zuidereiland heeft maar ongeveer 1,1 miljoen inwoners. Nieuw-Zeeland is een groot land dat dunbevolkt is. Dit zorgt voor veel open ruimte en uitgestrekte natuurgebieden, wat Nieuw-Zeeland een ideale bestemming maakt voor natuurliefhebbers en avonturiers. Daarom voel je je al snel buiten de gebaande paden.

Hoe groot is NZ?

Hoe groot is NZ?

bottom of page