top of page

De spectaculaire en unieke natuur van Nieuw-Zeeland


De meeste reizigers zullen niet naar Nieuw-Zeeland op vakantie gaan voor het geweldige winkelen (al kan dat ook best). Het merendeel van de reizen naar Nieuw-Zeeland zullen zeker een wandeling bevatten en misschien een boot trip naar Milford Sound of zwemmen met dolfijnen. De adembenemende en unieke Nieuw-Zeelandse natuur is een grote trekpleister en bijna een derde van Nieuw-Zeeland bestaat uit beschermde nationale parken.


Nieuw-Zeeland is geïsoleerd van andere continenten, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van unieke flora en fauna. Ongeveer 80% van de inheemse plantensoorten en 70% van de inheemse vogelsoorten in Nieuw-Zeeland zijn endemisch, wat betekent dat ze nergens anders ter wereld voorkomen. Iconische voorbeelden zijn de kiwi (vogel), de kauri-boom en de zeldzame Hector-dolfijn.


Nieuw-Zeeland is bekend om zijn vogels en wordt vaak "de vogelhoofdstad van de wereld" genoemd. Naast de kiwi zijn er nog veel meer unieke vogelsoorten te vinden, zoals de takahe, de kakapo (een zeldzame papegaaiensoort) en de albatrossen die langs de kusten vliegen.


Nieuw-Zeeland heeft een actieve geologische geschiedenis en is rijk aan geothermische activiteit. Hierdoor zijn er overal in het land warmwaterbronnen, geisers, modderpoelen en borrelende modder te vinden. Plaatsen zoals Rotorua en Taupo bieden de mogelijkheid om deze geothermische fenomenen van dichtbij te ervaren.

Natuur

Natuur

bottom of page