top of page

REISINFO

Beste Reistijd

De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland hangt af van je voorkeuren, het weer en de activiteiten die je wilt ondernemen.

calenda op smartphone

Over het algemeen zijn de zomermaanden (december tot februari) de drukste en meest populaire maanden voor toeristen, vanwege het warmere weer en langere dagen. Dit is een goede tijd om te genieten van de stranden, wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten.

REISPERIODE

Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat de temperaturen over het algemeen mild zijn, maar dat er wel variatie is tussen de zomer- en wintermaanden.


Houd er rekening mee dat het weer in Nieuw-Zeeland erg veranderlijk kan zijn, zelfs binnen dezelfde dag. Bereid je goed voor op wisselende weersomstandigheden, ongeacht het seizoen waarin je reist.

KLIMAAT & TEMPERATUUR

wandeltoch in Nieuw-Zeeland

REISINFO

Vlucht en Aankomst

REISINFO

Reis Tips

avontuur in Nieuw-Zeeland

Rijden in NZ

Als je van plan bent om een auto te huren en zelf te rijden, houd er dan rekening mee dat in Nieuw-Zeeland links wordt gereden. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met de verkeersregels en de verkeersborden en dat je bij de ANWB een internationaal rijbewijs hebt gehaald. Op de ANWB website kun je daar meer over lezen.

meer in Nieuw-Zeeland

Verzekering

Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt die eventuele medische kosten, verlies van bagage en annuleringen dekt. Dit zorgt voor gemoedsrust tijdens je reis en zo voorkom je onverwachte kosten i.v.m. calamiteiten.

cultuur van Nieuw-Zeeland

Cultuur & Milieu

Nieuw-Zeeland heeft een rijke inheemse cultuur, de Māori cultuur. Respecteer de cultuur en tradities van de Māori bevolking en zorg ervoor dat je verantwoord omgaat met het milieu, door bijvoorbeeld afval te verminderen en natuurlijke habitats te beschermen.

keuken van Nieuw-Zeeland

Culinair

Proef de lokale keuken: Geniet van de culinaire hoogstandjes van Nieuw-Zeeland, zoals verse zeevruchten, lokaal geproduceerde wijn en de beroemde "kiwi" keuken. Verken de lokale markten en restaurants om de diverse smaken van het land te ervaren.

canyoing in Nieuw-Zeeland

Veiligheid in de natuur

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen. Het is belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, vooral bij het wandelen, kamperen en het verkennen van afgelegen gebieden. Informeer jezelf over de juiste voorzorgsmaatregelen, weersomstandigheden en wandelroutes voordat je vertrekt. We raden je aan voor grote wandelingen je bij de lokale DOC (Department of Conservation) aan te melden, zodat bekend is wanneer je terug verwacht wordt.

Vliegtickets

01

De kosten van vliegtickets kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de route, het seizoen en de beschikbaarheid. Gemiddeld kun je verwachten dat een retourtje naar Nieuw-Zeeland tussen de €1500 en € 3000 kost (Economy).

Transport

02

De kosten van transport in Nieuw-Zeeland zijn afhankelijk van hoe jij je verplaatst. Het huren van een auto kan tussen €50 en €150 per dag kosten, afhankelijk van het type auto, het seizoen en type verzekering waar je voor gaat. Benzine is op dit moment (december 2023) circa €1,55 per liter. Het openbaar vervoer is meestal goedkoper, maar stopt alleen op grote plaatsen. Daarnaast zijn er ook binnenlandse vluchten beschikbaar, die de kosten kunnen beïnvloeden.

Accommodaties

03

De kosten van accommodatie variëren afhankelijk van het type accommodatie die je kiest en het seizoen waarin je reist. Gemiddeld kun je verwachten dat budgetaccommodaties zoals hostels en motels tussen €45 en €160 per nacht kosten. Voor middenklasse hotels en vakantiehuizen kun je rekenen op prijzen tussen €160 en €300 per nacht. Luxe accommodaties kunnen aanzienlijk duurder zijn.

Eten

04

In restaurants kun je verwachten dat een gemiddelde maaltijd tussen de €15 en €50 kost. Boek je accommodatie waar je zelf kunt koken, dan kun je geld besparen door boodschappen te doen. Sommige accommodatie heeft ontbijt inbegrepen in de prijs. Is dit belangrijk voor je geef het dan aan, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Activiteiten

05

Populaire activiteiten zoals zwemmen met dolfijnen, boottochten, wijnproeverijen en gletsjerwandelingen kunnen variëren van €50 tot €300 per persoon. Je kunt dit goed afwisselen met adembenemende wandelingen die vaak gratis zijn, tenzij je één van de Great Walks doet of op avontuur gaat met een privé gids.

Fooien

06

In Nieuw-Zeeland is het geven van fooien niet zo gebruikelijk als in andere landen. Het geven van fooien wordt over het algemeen beschouwd als een gebaar van waardering voor uitstekende service, maar het is niet verplicht en wordt niet verwacht. De meeste werknemers in Nieuw-Zeeland ontvangen een eerlijk salaris, inclusief bedieningspersoneel en taxichauffeurs.

REISINFO

Geldzaken

01

Visum & Paspoort

Heb je de Nederlandse nationaliteit dan heb je geen visum nodig voor Nieuw-Zeeland, want Nederland staat op de lijst van ‘visa waiver countries’. Je moet echter van tevoren wel een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) aangevraagd hebben. Op dit moment kost dit tussen de NZD 17 (app) en NZD 23 (online) en het aanvragen duurt maximaal 72 uur. Naast de kosten van je NZeTA is er ook een International Visitor Levy van NZD 35, oftewel toeristentoeslag. Dit wordt ondermeer gebruikt om de natuur te beschermen en paden en wegen goed te onderhouden en je betaalt de toeslag tegelijk als je voor je NZeTA betaalt. Met een NZeTA kun je 90 dagen reizen door Nieuw-Zeeland. Andere eisen waaraan je moet voldoen om Nieuw-Zeeland binnen te komen zijn: - Zorg dat je voldoende geld op je rekening hebt staan voor je reis door Nieuw-Zeeland - Zorg ervoor dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland. - Soms let de douane er ook op dat je een terugreis of een vlucht naar een ander land geboekt hebt.

02

Vluchten

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten van Nederland naar Nieuw-Zeeland, met meerdere opties voor routes en tussenstops. Enkele van de populaire luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden zijn Air New Zealand, Emirates, Singapore Airlines, Cathay Pacific en Qantas. Het is raadzaam om verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken en rekening te houden met factoren zoals prijs, vluchtschema, comfort en reputatie bij het kiezen van je vlucht. Het kan ook de moeite waard zijn om te overwegen om een tussenstop te maken in een ander land om de reis te breken en eventueel een andere bestemming te verkennen.

03

Vliegtijd

De vliegtijd van Nederland naar Nieuw-Zeeland varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de luchtvaartmaatschappij, de route en eventuele tussenstops. Over het algemeen duurt een directe vlucht van Nederland naar Nieuw-Zeeland ongeveer 28 tot 30 uur. Langere vluchten van zo’n 36 tot 40 uur zijn vaak goedkoper, maar hou er rekening mee dat de jetlag dan wat langer kan duren. Het tijdsverschil tussen Nederland en Nieuw-Zeeland is 10 of 12 uur, afhankelijk van het seizoen. In de Nederlandse winter loopt Nieuw-Zeeland 12 uur voor. In de Nederlandse zomer loopt Nieuw-Zeeland 10 uur voor op Nederland.

04

Comfort aan boord

Overweeg om comfortabele kleding en schoenen te dragen tijdens de vlucht, vooral als het een langeafstandsvlucht is. Breng ook benodigdheden mee zoals een nekkussen, oordopjes, een oogmasker en entertainment (boeken, tijdschriften, muziek, films) om jezelf bezig te houden tijdens de reis.

05

Aankomst

Bij aankomst in Nieuw-Zeeland ga je door de douane en immigratie. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en informatie bij de hand hebt, inclusief je ingevulde aankomstkaart. Dit kun je ook van tevoren online al invullen door naar https://www.travellerdeclaration.govt.nz/ te gaan. Zorg er voor dat je geen voedsel en plantaardig materiaal meeneemt en twijfel je, dan kun je het beste 'ja' aankruisen op je formulier. Nieuw-Zeeland heeft bepaalde ziektes niet en probeert deze met een streng beleid buiten de deur te houden.

06

Covid-19

Je merkt in het dagelijkse leven tegenwoordig weinig van het Coronavirus in Nieuw-Zeeland. Je hoeft niet te testen voordat je op reis gaat. Bij aankomst krijg je wel twee RAT’s (Rapid Antigen Test) van de overheid om zelf te testen. Als je tijdens je reis positief test dan zijn de officiele regels dat je 7 dagen moet isoleren en dat je hier een plan voor hebt. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele kosten voor een doktersbezoek. Let er op bij het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering wat er bij COVID-19/Corona gedekt wordt. Op dit moment zijn er geen restricties w.b.t. Covid-19. en hoef je geen mondkapjes meer te dragen.

bottom of page