top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

Zomer in Nieuw-Zeeland

Updated: Apr 17

Zomers (december, januari en februari) in Nieuw-Zeeland zijn heerlijk. De temperatuur tijdens de Nieuw-Zeelandse zomer ligt gemiddeld tussen de 20 en 25 graden. Warm genoeg om de hele dag buiten door te brengen, maar niet te heet om ook wat activiteiten te doen. Zorg er wel voor dat je goed beschermd bent, de Nieuw-Zeelandse zon is genadeloos. Zoals ze in dit deel van de wereld zeggen ‘slip, slop slap’. Slip on a shirt, slop on some sunscreen and slap on a hat’; bescherm jezelf met kleding, zonnebrandcrème en een cap/pet.

Twee mennsen in de He Puna Taimoana hot pools in christchurch die naar de zonsopgang kijken
Geniet van al het moois dat de zomer in Nieuw-Zeeland te bieden heeft


Voordelen & Tips

  • Dit seizoen is perfect om van de mooie stranden en de zee te genieten, of je nou gaat zeilen, zwemmen met dolfijnen, snorkelen, kajakken of geniet van een relaxte picnic op het strand.

  • Je kunt alle activiteiten doen dit seizoen (behalve skiën!). Van mountainbiken in Rotorua of Queenstown, surfen in Raglan, Taranaki en Mount Manganui, tot het wandelen van één van de kustwandelingen.

  • De ‘Nieuw-Zeelandse kerstboom’ ofwel de Pohutukawa en de Southern Rata staan in bloei.

Waar je rekening mee moet houden in de zomer

  • Wil je kerst en oud en nieuw op een populaire plek vieren (Queenstown bijvoorbeeld) dan moet dit minimaal zes maanden van tevoren al geboekt worden. In het hoogseizoen moeten ook andere plekken maanden van tevoren geboekt worden. Probeer je twee weken van tevoren nog iets te vinden, dan zal je genoegen moeten nemen met accommodatie die plek heeft. Reis je in het hoogseizoen verspil dan geen tijd met het zoeken naar accommodatie en zorg dat je alles op tijd geboekt hebt.

  • In het hoogseizoen is ook de weg drukker en houd er rekening mee dat veel wegen maar eenbaans verkeer zijn, soms met weinig plekken om in te halen. Rijdt niet met haast of direct nadat je geland bent en nog een jetlag hebt. Wil je toch het meeste uit de eerste dagen halen, boek dan een korte tour of een privé gids, zodat je van de activiteiten kan genieten en je geen zorgen hoeft te maken aan welke kant van de weg je rijdt.

  • Behalve op hoge bergen zoals Mt Cook, zal je verder geen sneeuw op de bergen zien.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page