top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

Wat is er in Nieuw-Zeeland te doen aan activiteiten?

Updated: Apr 30

Van avontuurlijke activiteiten tot culturele trips en warmwaterbronnen, Nieuw-Zeeland heeft voor iedereen genoeg activiteiten om wekenlang plezier te hebben. De meeste reizigers komen niet naar Nieuw-Zeeland om te winkelen, maar wat denk je van een dagje skiën op Cardrona of de Remarkables vervolgd door een privé bad met prachtig uitzicht in de Onsen Hot Pools in Queenstown? Dat klinkt toch niet verkeerd.


Skiers op de bergen van Nieuw-Zeeland
Bezoek Nieuw-Zeeland in de winter om te wintersporten

Activiteiten in Nieuw-Zeeland

Voor de natuurliefhebber zijn er 13 nationale parken die je wandelend, per kajak, paard, quadbike of boot kunt bezoeken. Van bergen tot watervallen en fjorden. Het landschap verandert elke keer als je in de auto stapt. De Queen Charlotte track is per mountainbike te ontdekken. Op verschillende locaties kun je van dichtbij walvissen, dolfijnen, zeehonden of pinguins spotten, of misschien zelfs wel de kiwi.

Kepler Track wandelen in Fiordland National Park
Hike de Kepler Track

De geothermische parken met zijn geisers, zoals Wai-O-Tapu, zijn ook bijzonder om te zien (of ontdek ze op kleinere schaal midden in de natuur). Houd je van fietsen, dan is dat ook een leuke manier om de wijngaarden langs te gaan. Zorg wel dat je voldoende fietstassen op je fiets hebt (inbegrepen in de huur), want je zult vast niet met lege handen naar huis gaan.


De geothermische wonderen van Rotorua Nieuw-Zeeland
Geothermische parken rond Rotorua

Ben je erg avontuurlijk aangelegd, dan zijn er in Queenstown veel adrenaline sporten om uit te proberen, zoals deltavliegen, bungyjumpen, jetboten en paragliding om er maar een paar te noemen. Nieuw-Zeeland biedt genoeg aan cultuur, vooral op het Noordereiland. Van musea tot culturele shows en de plek waar de Treaty van Waitangi (verdrag tussen de Engelsen en de Māori) is getekend. Je kunt voor sensationele activeiten in Nieuw-Zeeland terecht. De gletsjers zijn vanuit een helicopter te bekijken, de zonsopgang vanuit een luchtballon, een jacht huren (met of zonder kapitein), en zwemmen met de Dusky dolfijn. Zwemmen midden op zee met wilde dolfijnen is een unieke ervaring. 


Met dolfijnen zwemmen in Kaikoura Zuidereiland Nieuw-Zeeland
Zwemmen met dolfijnen in Kaikoura

In alle grote steden zijn er voor de culinaire liefhebbers leuke restaurantjes en cafe’s te vinden. Wellington is een geweldige stad waar je lekker kunt eten, het Te Papa museum kunt bezoeken of pak een concertje of rugbywedstrijd mee.


In Auckland Nieuw-Zeeland kun je zeilen
Zeilen in Auckland


Er is voldoende om over naar huis te schrijven (of stuur een foto - a picture is worth a thousand words!). 

Zonsopgang over de bergen van lake Wakatipu
Lake Wakatipu

Plannen van je reis naar Nieuw-Zeeland

Houdt bij het plannen van je reis rekening met welk klimaat en temperatuur het beste past bij de activiteiten die je wilt ondernemen, en dus de beste reistijd voor jouw reis naar Nieuw-Zeeland.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page