top of page

Wil je echt dat vakantie gevoel hebben en lekker achterover kunnen zitten, ga dan af en toe voor een privé gids. Van een dagtour tot meerdaagse rondreizen of hele vakanties. Een privé gids kan je de beste plekken laten zien met alle lokale weetjes. Maak je geen zorgen over het rijden met je eigen chauffeur. Vertrek je ‘s ochtends vroeg om een Doubtful Sound cruise te pakken, dan kun je nog even door slapen achterin de auto i.p.v. uren gefocust te rijden. Een reis met privé gids kan niet unieker, want alles wordt op jouw wensen afgestemd en tot in de puntjes geregeld, van culturele activiteiten tot aan het eten en drinken.

Ben je met een groep van zo’n 4 personen, dan kost een privé gids voor een enkele dag vaak ongeveer hetzelfde als 4 tickets te samen voor een dagtour met 20 tot 40 man. Ga je echter voor meerdere dagen op stap met een privé gids, dan lopen de kosten op omdat de accommodatie, extra benzine en andere kosten erbij komen voor de gids.

Een daguitje van Christchurch naar Akaroa op de Banks Peninsula begint bijvoorbeeld rond de €140 per persoon (bus van 40 personen), terwijl je dit met een privé gids rond de €500 à €550 per dag kunt doen. Echter heb je dan veel meer flexibilteit en een super unieke dag, omdat je makkelijker even ergens kunt stoppen voor een fotomoment of een kop koffie.

Een privé gids voor reizen die meerdere dagen duren kosten meestal tussen de €660 en €830 per dag. Dit is exclusief je eigen accommodatie en activiteiten. Het kan de perfecte oplossing zijn voor de eerste paar dagen om even aan de jetlag en het links rijden te wennen. Ook voor reizigers met een ruimer budget of die veel in korte tijd willen zien kan het een fijne manier zijn om Nieuw-Zeeland te ontdekken.

Privé Gids

Privé Gids

bottom of page