top of page

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en unieke landschappen. 


Dit zijn een aantal hoogtepunten:


Fjorden: Het Zuidereiland is de thuisbasis van de beroemde Milford Sound en Doubtful Sound, twee van de meest spectaculaire fjorden ter wereld. Deze fjorden worden gekenmerkt door steile kliffen, watervallen en kristalhelder water.


Bergen en gletsjers: Het is bezaaid met majestueuze bergen en imposante gletsjers. De Southern Alps strekken zich uit over het eiland, met hoogtepunten zoals de Franz Josef en Fox Glacier, waar bezoekers de mogelijkheid hebben om te wandelen, helikoptervluchten te maken en zelfs gletsjerwandelingen te ervaren.


Nationale parken: Het Zuidereiland herbergt enkele van de meest spectaculaire nationale parken van Nieuw-Zeeland. Abel Tasman National Park biedt prachtige kustlijnen, turquoise wateren en wandelpaden, terwijl Fiordland National Park met zijn ongerepte wildernis en dramatische fjorden een echt juweeltje is.


Avontuurlijke activiteiten: Het is een paradijs voor avontuurlijke reizigers. Queenstown, gelegen aan het prachtige Lake Wakatipu, staat bekend als de avonturenhoofdstad en biedt activiteiten zoals bungeejumpen, jetbootvaren, paragliden en bergbeklimmen.


Wijngaarden en wijnbouw: Het Zuidereiland heeft een bloeiende wijnbouwsector, met name in regio's zoals Marlborough, Central Otago en Canterbury. Hier kunnen bezoekers genieten van wijnproeverijen en de heerlijke wijnen drinken die Nieuw-Zeeland wereldwijd bekend hebben gemaakt.


Wilde dieren: Het biedt ook geweldige mogelijkheden om de unieke fauna van Nieuw-Zeeland te ontdekken. Van zeehonden, kiwis en pinguïns tot dolfijnen en albatrossen, er zijn verschillende plaatsen waar bezoekers wilde dieren kunnen spotten en interactie kunnen hebben met de lokale fauna.


Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is werkelijk een paradijs voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers, met zijn ongerepte landschappen, adrenaline-verhogende activiteiten en unieke flora en fauna.


Populaire bestemmingen op het Zuidereiland:

Zuidereiland

Zuidereiland

bottom of page