top of page

Van prachtige meren tot zeehonden en gletjers, de westkust, of ook wel ‘de kust’ genoemd door de inwoners, is een groene en ongetemde regio die een hoop heeft te bieden. De meest populaire bestemmingen aan de westkust zijn de Fox en Franz Josef gletsjers.

Vergeleken met andere landen is het vrij gemakkelijk om in Nieuw-Zeeland gletsjers te zien. In 1.5 uur kun je naar de Franz Josef vallei lopen en daar op afstand de gletsjer zien. Zo kom je echter niet op het ijs. Wil je de ervaring van je leven, dan kun je ook met een helicopter een landing maken op het ijs, gevolgd door een wandeling of ijsklimmen. De minimum leeftijd voor wandelingen is 10 jaar op de Franz Josef gletsjer. Wil je alleen een landing op het ijs doen zonder wandeling dan kan dit ook. 


Ben je op een strak reisschema en besluit je de west kust over te slaan (of misschien geen fan van helikopters), maar wil je toch graag de gletsjers zien, dan kun je ook een vlucht vanuit Lake Tekapo boeken om over de gletsjers heen te vliegen.


Naast deze twee indrukwekkende trekpleisters kun je aan de westkust ook de Pancake Rocks zien, lekker de spieren losweken in een prive bubbelbad of thermaalbad, de Hokitika Gorge bezoeken of de gloeiwormen bewonderen. Zelfs rijden in deze regio voelt als deel van de attractie en elke bocht geeft weer een ander uitzicht. Neem bijvoorbeeld de Haast bergpas van Wanaka naar Fox Glacier of rijdt naar Lake Matheson voor een wandeling en stop bij het uitzichtpunt Peak View voor een schitterend uitzicht op Fox Glacier. Ben je met kinderen op reis, dan is het ook leuk om op zoek te gaan naar goud in Shantytown, aangezien het mijnen van goud ook veel invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de westkust in de jaren 1860.

West Kust (Fox & Franz Josef Gletjers)

Natuur, Avontuur, Nationaal Park, Wandelen

Helicopter, Ijsklimmen, Wandelen

bottom of page