top of page
 • Writer's pictureNatuurlijkNZ

Kosten en budget voor rondreizen door Nieuw-Zeeland

Updated: May 1

Het bepalen van een reisbudget is een belangrijk onderdeel voor het plannen van je reis. Je bent waarschijnlijk in de eerste fase van het plannen en wil graag een idee hebben wat een reis naar Nieuw-Zeeland nou kost. Start je de dag met een koffie onderweg, dan ben je daar gemiddeld zo’n €2,75 (NZD 5) aan kwijt en tank je de auto dan kost dit rond de €1,50 (NZD 2,70) per liter. Houd er rekening mee dat de prijs van benzine erg fluctueert en dat het afhankelijk is van de locatie.


Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt, maar hieronder zullen we je een overzicht geven van de kosten voor een budget, midrange en luxe reiziger. Bij de budget reiziger gaan we ervan uit dat het hoogseizoen wordt vermeden.

 
 

Prachtige landschap van Nieuw-Zeeland, met sneeuw op de bergen
Een reis naar Nieuw-Zeeland is een 'once in a lifetime' reis. Zorg ervoor dat je het meeste uit je reis haalt.

Kosten van vliegtickets

De kosten van vliegtickets kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de route, het seizoen en de beschikbaarheid. Gemiddeld kun je verwachten dat een retourtje naar Nieuw-Zeeland tussen de €1500 en € 3000 kost (Economy).


Op dit moment kost een NZeTA tussen de NZD 17 (app) en NZD 23 (online) en het aanvragen duurt maximaal 72 uur. Naast de kosten van je NZeTA is er ook een International Visitor Levy van NZD 35, oftewel toeristentoeslag. Dit wordt ondermeer gebruikt om de natuur te beschermen en paden en wegen goed te onderhouden en je betaald de toeslag tegelijk als je voor je NZeTA betaalt.


 

Kosten ter plaatse in Nieuw-Zeeland

 

Kosten van vervoer

De kosten van vervoer in Nieuw-Zeeland zijn afhankelijk van hoe jij je verplaatst. Als budgetreiziger zal je waarschijnlijk de Intercity bus pass kopen. Een flexipass van 80 uur (dan kun je bijvoorbeeld 20 keer een bus nemen van 4 uur) kost NZD 641. Het huren van een auto kan tussen €50 en €150 per dag kosten, afhankelijk van het type auto, het seizoen en het type verzekering waar je voor gaat. Benzine is op dit moment (april 2024) circa €1,55 per liter. Daarnaast zijn er ook binnenlandse vluchten beschikbaar, die de kosten kunnen beïnvloeden. Een enkeltje voor twee personen en een auto met de veerpont van Wellington naar Picton in november 2024 kost rond de $300 voor een flexibel ticket.Overnachtingskosten

De kosten van accommodatie variëren afhankelijk van het type accommodatie die je kiest en het seizoen waarin je reist. Gemiddeld kun je verwachten dat budget accommodaties zoals hostels en motels tussen €45 en €160 per nacht kosten. Voor middenklasse hotels en vakantiehuizen kun je rekenen op prijzen tussen €160 en €300 per nacht. Luxe accommodaties kunnen aanzienlijk duurder zijn.


Een glazen vakantiehuis met prachtig uitzicht op de bergen.
In Nieuw-Zeeland verstaan ze onder 'glamping' ook huisjes die van de gebaande paden af zijn

Eten en drinken

In een restaurant kun je verwachten dat een gemiddelde maaltijd tussen de €15 en €50 kost. Boek je accommodatie waar je zelf kunt koken, dan kun je geld besparen door boodschappen te doen. Sommige accommodatie heeft ontbijt inbegrepen in de prijs. Is dit belangrijk voor je, geef het dan aan, zodat we hier rekening mee kunnen houden.


Gemiddeld kun je per persoon rekenen op €8-16 (NZD 15-30) voor een betaalbare maaltijd in een eetcafé, €16-27 (NZD 30-50) voor een gemiddelde maaltijd in een middenklasse restaurant, en €27 (NZD 50) en meer voor een maaltijd in een duurder restaurant. Wil je er ook wat bij drinken dan kan het snel oplopen, een biertje of glas wijn ligt tussen de €5-9 (NZD 10 en 16) (voor standaard wijn, je kan gemakkelijk meer uitgeven als je dat wilt) en een cocktail vindt je tussen de €9-11 (NZD 15-20) meestal wel.Bezienswaardigheden en activiteiten

Populaire activiteiten zoals zwemmen met dolfijnen,  boottochten, wijnproeverijen en gletsjerwandelingen kunnen variëren van €50 tot €300 per persoon. Je kunt dit goed afwisselen met adembenemende wandelingen die vaak gratis zijn, tenzij je één van de Great Walks doet of op avontuur gaat met een privé gids.


Franz Josef heli-hike, mensen lopen op de gletsjer in Nieuw-Zeeland
Activiteiten kunnen het budget snel op laten lopen, laat ons een mooie middenweg vinden tussen je wensen en budget. Een heli-hike kost bijvoorbeeld ongeveer €385, maar een helikoptervlucht met landing op het sneeuw kan al vanaf €180

Schoolvakanties Nieuw-Zeeland

Accommodatie is vaak duurder tijdens de Nieuw-Zeelandse schoolvakanties en je moet alles ver van tevoren boeken. Kun je de schoolvakanties vermijden, dan raden we dat aan (voor elk budget!).


 • 6 juli to 21 juli 2024

 • 28 september tot 13 oktober 2024

 • Begin december tot 7 februari 2025


 • 12 april tot 27 april 2025

 • 28 juni tot 13 juli 2025

 • 20 september tot 5 oktober 2025

 • Begin december tot 9 februari 2026


Overzicht gemiddelde kosten van een reis naar Nieuw-Zeeland - 28 dagen in 2024/2025*


Budget

Midrange

Luxe

Vlucht

€ 1500

€ 2500

€ 4000

NZeTA

€ 33

€ 33

€ 33

Vervoer

€ 360

€ 700

€ 1250

Veerpont of vlucht (enkeltje)

€ 170

€ 170

€ 170

Accommodatie

€ 1400

€ 2800

€ 5600

Eten & drinken

€ 420

€ 980

€ 1540

Activiteiten

€ 660

€ 1320

€ 1980

Souveniers

€ 100

€ 200

€ 400

Totaal p.p.

€ 4643

€ 8703

€ 14973

* Alle prijzen zijn gebaseerd op een rondreis voor twee personen van 28 dagen. De ingeschatte prijs is per persoon. Je kunt uiteraard veel goedkoper of duurder reizen. Bij de schatting hebben we met onderstaande punten rekening gehouden.

Budget reiziger

 • Reist met de bus

 • Reist buiten het hoogseizoen

 • Verblijft op slaapzaal of een privé kamer in hostels (met reisgenoot)

 • De meeste maaltijden worden zelf gemaakt, €15 per dag

 • Je doet 1 bijzondere activiteit per week wat gemiddeld €165 kost per activiteit


Midrange reiziger

 • Reist met de auto, bezine niet inbegrepen

 • Verblijft in B&B's, farmstays en unieke accommodatie

 • Avondmaal uit en andere maaltijden zelf maken (of soms is ontbijt ingebrepen), €35 per dag

 • Je doet 2 bijzondere activiteiten per week wat gemiddeld €165 kost per activiteit

Luxe reiziger

 • Reist met de auto, bezine niet inbegrepen

 • Verblijft in unieke accommodatie, glamping, hotels en luxe accommodatie

 • Alle maaltijden buiten de deur, €55 per dag

 • Je doet 3 bijzondere activiteiten per week wat gemiddeld €165 kost per activiteitVerschil tussen een georganiseerde reis en zelf alles vastleggen

Na het organiseren van een flink aantal reizen door Nieuw-Zeeland zijn we erachter gekomen dat het prijsverschil verwaarloosbaar is. We hebben toegang tot goede deals, weten waar je de beste prijs/kwaliteitsverhouding kunt vinden en zorgen ervoor dat je het meeste uit je reis naar Nieuw-Zeeland haalt.

De keuze tussen zelfs organiseren of zelf alles vastleggen is de keuze tussen flexibiliteit of gemak en een zorgeloze ervaring.

Met een op maat gemaakte reis naar Nieuw-Zeeland ben je in goede handen, vooraf en tijdens je reis met een lokaal contactpersoon, en zorg je dat je niets mist. Onze kennis en passie zorgen ervoor dat je kunt genieten van een uniek avontuur.


Stel zwemt in zwembad op Waiheke Island met uitzicht over de baaien
Haal de stress uit het plannen en boeken van je reis met behulp van onze lokale expertise.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page