top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

Reis Paklijst Nieuw-Zeeland - check wat je wel of juist niet moet meenemen

Updated: Apr 30

Heb je al zin gekregen in het verkennen van adembenemende landschappen, het ervaren van nieuwe culturen en het proeven van spannende avonturen? Nieuw-Zeeland staat klaar om je reis verlangens te vervullen!


Om zorgeloos van je reis te genieten is het belangrijk goed voorbereid te zijn. Met onze handige paklijst hoef je niet te stressen en zorg je ervoor dat je alle essentiële items bij je hebt.

Vergeet je toch iets in te pakken dan is dat ook op te lossen in Nieuw-Zeeland. Het is een veilig en gemakkelijk land om te reizen en kleding, toiletartikelen en andere items kan je hier ook aanschaffen, maar kost je vaak wat meer dan in Nederland (en wie wil een reis beginnen met het afstruinen van winkels?). Op deze inpaklijst vind je de belangrijkste spullen zoals medicatie, reisdocumenten, elektronica en suggesties voor kleding.


Download onze reis paklijst voor je rondreis door Nieuw-Zeeland


Paklijst Nieuw-Zeeland Rondreis
.pdf
Download PDF • 2.82MB

een vrouw is haar koffer aan het inpakken
Haal de stress uit het inpakken met onze reis paklijst

Medicatie mee op reis

Bij de apotheek kun je een medicijnpaspoort aanvragen, wat een overzicht van al je medicatie en eventuele allergieën is. Dit kan behulpzaam zijn als je in Nieuw-Zeeland naar de dokter zou moeten. Echter, dit is geen geldig reisdocument voor de douane.

Als je medicatie gebruikt die onder de Opiumwet valt (medicijnen tegen ADHD, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of sterke pijnstillers bijvoorbeeld), dan heb je hier een medicijnverklaring voor nodig.


Volg onderstaande stappen om een engelstalige medicijnverklaring aan te vragen*

*Check de CAK website voor de laatste updates

2) Vul deze in (of laat de huisarts deze invullen)

3) Laat de verklaring bij de huisarts ondertekenen

4) Haal een stempel bij CAK (of stuur het formulier op)

5) Haal een stempel bij de rechtbank


Begin dit proces minimaal 6 weken voordat je vertrekt. De afhandeling bij CAK duurt tussen de 2 en 4 weken, waarna er nog stempels gehaald moeten worden.


De Engelse medicijnverklaring is geldig voor 1 jaar. De ingangsdatum is de datum waarop de verklaring is ondertekend door de huisarts. Voorwaarde is dat binnen dit jaar de medicatie en de dosering hetzelfde blijven. Wijzigt dit, dan moet er een nieuwe Engelstalige verklaring aangevraagd worden.

Neem voldoende medicijnen mee voor de reisperiode en de week erna. Mocht er vertraging zijn op weg naar huis of moet je door ziekte of een ongeval langer in NZ blijven, dan ben je voor een extra week gedekt.


doos met medicijnen voor elke dag
Zorg ervoor dat je geen problemen hebt bij de douane met een Engelstalige medicijnverklaring (indien nodig voor jouw medicatie)

EHBO Kit

Neem een compacte EHBO kit mee voor kleine verwondingen en ongemakken onderweg.


Essentiële reisdocumenten

Onderstaande documenten zijn belangrijk om mee te nemen op reis

  • Paspoort met 6 maanden geldigheid na terugkomst

  • Visum (NZeTA)

  • Andere (transit) visas mocht je onderweg stoppen

  • Reis- en annuleringsverzekering

  • Rijbewijs

  • Internationaal rijbewijs (ANWB)

  • Verschillende bankpassen/credit cards (met Maestro logo)

  • Contant geld voor de eerste paar dagen

  • Retour vlucht (of vlucht ergens anders heen) en/of voldoende geld op de bankrekening


koffer met laptop, camera, zonnebril en sandalen om op reis te gaan
Haal de stress uit het inpakken van je koffer met onze paklijst voor je rondreis door Nieuw-Zeeland

Essentiële items

Een medium rugzak is handig voor dagtochten en om je essentiële spullen bij de hand te houden. Gebruik deze rugzak gelijk ook als je handbaggage.

Overal zijn waterfonteintjes in Nieuw-Zeeland om je water bij te vullen. De cultuur is anders dan in Nederland en standaard wordt er in een cafe of restaurant een (gratis) fles water op tafel gezet. Kiwi’s zijn zich bewust van hoe belangrijk het is gehydrateerd te blijven. Neem een hervulbare waterfles mee op reis die je telkens kunt bijvullen.


Bescherm jezelf tegen de felle Nieuw-Zeelandse zon met een goede zonnebril en zonnebrandcrème. Neem ook een hoed of pet mee, het liefst met een brede rand die je nek beschermt en straks zit (of met een touwtje zodat hij niet afwaait). In een aantal gebieden zijn er ook zandvliegjes, dus vergeet je insectenwerende middeltjes niet.


Een universele reisadapter is handig om je elektronische apparaten op te laden.

Kleding


Het klimaat in Nieuw-Zeeland kan sterk variëren, afhankelijk van het seizoen en de regio die je bezoekt. Soms hebben we vier seizoenen in een dag en het weer kan onvoorspelbaar zijn. Het is handig om in laagjes te denken en in te pakken. Zo kun je als het koud of warm wordt in de loop van de dag een laag aan of uit doen. Nieuw-Zeeland heeft voldoende faciliteiten om kleding te wassen en daarom raden we aan om iets meer dan een week aan kleding in te pakken.


Ook al reis je naar Nieuw-Zeeland in de zomer, neem een waterdichte (en het liefst ook winddichte) jas mee. Je kunt frisse of natte dagen hebben en ‘s avonds is het zeker fijn een jas te hebben.


Ben je van plan fysieke activiteiten te ondernemen zoals één van de mooie wandelingen, dan heb je ook stevige wandelschoenen nodig en is het aan te raden ademende kleren mee te nemen.


Het water kan koud zijn, maar een duik in het water mag zeker in de zomer ook niet ontbreken. Ga je op reis met kinderen dan raden we aan zwemkleding met lange mouwen (en indien mogelijk korte pijpjes) mee te nemen. Zo hoef je je minder zorgen te maken over de tijd die ze in de zon doorbrengen. Zonbescherming in Nieuw-Zeeland is enorm belangrijk. Houd rekening met de heldere lucht in Nieuw-Zeeland, gekoppeld aan een dunne ozonlaag. Hierdoor kun je (veel) sneller verbranden dan je gewend bent.


Wandelaars lopen de Routeburn Track Fiordland Nieuw-Zeeland met grote backpack
Ga je af en toe een grote hike doen, overweeg dan een aantal items te huren

Items die je in Nieuw-Zeeland kan huren of kopen:

Sommige items nemen misschien teveel plek in beslag als je ze maar een aantal dagen van de reis wilt gebruiken, zoals een slaapzak bijvoorbeeld. Wandel je één van de Great Walks dan is een slaapzak nodig voor de DOC hutten. Echter kun je veel hiking uitrusting in Nieuw-Zeeland huren (of kopen). Zo kan een Personal Locator Beacon (PLB) van pas komen als je veel de natuur in wilt gaan. Dit is een klein elektronisch apparaatje dat wordt gebruikt als noodbaken om reddingswerkers te alarmeren.


Bij Natuurlijk NZ kun je ook kinderspullen huren. Dit is op dit moment alleen beschikbaar voor reizigers die hun reis via ons geboekt hebben. Van kinderwagens tot zwempakken met lange mouwen en speeldozen, we hebben een grote selectie beschikbaar.


Wat kan je thuis laten?

1) Breng geen vers eten met je mee. Neem je wel eten mee, dan is het belangrijk dit op de New Zealand Traveller Declaration (NZTD) aan te geven zodat het door de douane gecheckt kan worden. Check de MPI website om te kijken welke etenswaren je mee naar Nieuw-Zeeland mag nemen.

2) Je hebt geen verplichte vaccinaties nodig (tenzij je op weg naar Nieuw-Zeeland misschien ergens stopt voor een aantaal dagen)

3) Laat je grote handdoeken thuis, tenzij je in hostels verblijft (daar kun je ze ook vaak huren)

4) Veel nette kleren (1 outfit is vaak genoeg)

5) Paraplu, regelmatig waait het te hard en is een waterdichte jas handiger. Een compacte paraplu kan soms van pas komen, maar laat de grote paraplus thuis

5) Haardroger, de meeste accommodatie biedt dit aan op de kamer

6) Reischeques, die kun je niet meer gemakkelijk inleveren in Nieuw-Zeeland

7) Teveel kleren en toiletartikelen, alles kan hier gewassen en gekocht worden


 

inpaklijst voor je reis naar Nieuw-Zeeland
Paklijst Nieuw-Zeeland Rondreis

Onze paklijst kan uiteraard als richtlijn gebruikt worden, maar zorg ervoor dat je eventuele belangrijke items die voor jou van toepassing zijn erbij zet op de lijst.


Met deze inpaklijst ben je goed voorbereid om het meeste uit je avontuurlijke reis naar Nieuw-Zeeland te halen. Veel plezier en happy travels!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page