top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

NZeTA en visa voor Nieuw-Zeeland

Updated: Apr 17

Heb je de Nederlandse nationaliteit (en burgerschap) dan heb je geen visum nodig om Nieuw-Zeeland als reiziger te bezoeken, want Nederland staat op de lijst van ‘visa waiver countries’, klik hier voor de link naar de immigratie website van Nieuw-Zeeland. Je moet echter van tevoren wel een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) aangevraagd hebben. Alle visakosten die je hieronder vindt zijn per persoon, tenzij anders aangegeven.


Een paspoort op een nachtkastje met vis stempels erin
Zorg ervoor dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland

Kosten NZeTA Nieuw-Zeeland

Op dit moment kost een NZeTA tussen de NZD 17 (app) en NZD 23 (online) en het aanvragen duurt maximaal 72 uur. Naast de kosten van je NZeTA is er ook een International Visitor Levy van NZD 35, oftewel toeristentoeslag. Dit wordt ondermeer gebruikt om de natuur te beschermen en paden en wegen goed te onderhouden en je betaald de toeslag tegelijk als je voor je NZeTA betaald. Met een NZeTA kun je 90 dagen reizen door Nieuw-Zeeland.

Soorten visa in Nieuw-Zeeland

Wil je langer dan 90 dagen rondreizen door Nieuw-Zeeland, dan kun je een toeristenvisum aanvragen. Dit visum kost $211 (plus de toeristentoeslag) en is niet alleen duurder dan de NZeTA, ook duurt het langer om te verwerken en in 80% van de gevallen heb je dit visum binnen 4 weken binnen.

Andere eisen waaraan je moet voldoen om Nieuw-Zeeland binnen te komen zijn:

  • Zorg dat je voldoende geld op je rekening hebt staan voor je reis door Nieuw-Zeeland.

  • Zorg ervoor dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland.

  • Soms let de douane er ook op dat je weer een reis terug naar Nederland of door naar een ander land geboekt hebt.

  • In het geval van een strafblad zou het kunnen zijn dan er geen visum wordt gegeven, dit hangt af van de omstandigheden. Voor een volledig overzicht van eisen kun je terecht op de immigratie website van Nieuw-Zeeland.

  • Het is handig het adres van je eerste accommodatie bij de hand te houden, aangezien daar naar gevraagd wordt.

Voorbereidingen voor een reis naar Nieuw-Zeeland

Behalve een geldig visum, is het handig onze blogs met praktische informatie door te lezen tijdens het plannen van je reis. Zo zorg je ervoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page