top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

Temperatuur Nieuw-Zeeland

Updated: Apr 17

De temperatuur in Nieuw-Zeeland is erg vergelijkbaar met Nederland, maar de seizoenen zijn tegenovergesteld. Van oktober t/m april is het in Nieuw-Zeeland meestal warmer en droger dan in Nederland en mocht je de drukke periodes willen vermijden dan raden we vooral de maanden oktober, november, maart en april aan om naar Nieuw-Zeeland te reizen.

Blauw water en wit strand en groene bergen op de achtergrond
Een mooie zomerdag

Ook al voelt het niet ontzettend heet qua temperatuur, zorg er altijd voor dat je zonnebrandcrème smeert en bij je hebt, vooral in de maanden september t/m april tussen 10.00 en 16.00. Door het gat in de ozonlaag verbrandt je in Nieuw-Zeeland sneller dan in Nederland, zelfs op een bewolkte dag.


Het is belangrijk op te merken dat de temperaturen kunnen variëren, vooral in bergachtige gebieden. Het weer kan ook onvoorspelbaar zijn, dus het is raadzaam om altijd de weersvoorspellingen te controleren voordat je op reis gaat en geschikte kleding mee te nemen, vooral als je van plan bent om bergachtige gebieden te bezoeken. Daarnaast kan de temperatuur variëren tussen het noorder- en zuidereiland. Ook in de zomer is het handig om een lichte jas bij je te hebben. Nieuw-Zeeland heeft soms vier seizoenen in 1 dag. Het kan in de ochtend bijvoorbeeld regenen en een uur later schijnt de zon ineens, het kleden in laagjes is erg handig zodat je het altijd comfortabel hebt.


Gemiddelde temperaturen in Nieuw-Zeeland per maand, vergeleken met Nederland


overzicht van gemiddelde temperaturen in Nieuw-Zeeland vergeleken met Nederland
Gemiddelde temperaturen

Meer over het klimaat in Nieuw-Zeeland kun je op onze blog lezen.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page