top of page

Queenstown is de stad van de adrenaline sporten. Het is een kleine stad met een volgepakt centrum. Of je nu van adrenaline sporten houdt of niet, Queenstown is een fijne plek om een paar dagen te verblijven. Je kunt hier bijvoorbeeld bunjy jumpen, paragliden, bergklimmen, paardrijden, mountainbiken, skiën en wild- waterraften. Je kunt de kabelbaan naar boven nemen en naar beneden mountainbiken of ga een paar rondjes in de luge voordat je weer naar beneden gaat. Er zijn prachtige wandelingen die je kunt doen, lekker vlak langs een meer of extreem de hoge bergen in. Glenorchy kun je als een dag trip bezoeken, maar het is een adembenemende plek om de zon onder te zien gaan of op te komen. In Glenorchy ben je in de buurt van de Routeburn wandeling, die in het nationale park Mount Aspiring ligt.

Binnen 20 minuten ben je vanaf Queenstown in Arrowtown. Dit charmante dorp mag je niet missen met zijn mooie oude architectuur. Ben je in de Nederlandse lente op reis of in de Nieuw-Zeelandse herfst, dan is Arrowtown de plek voor adembenemende herstkleuren. Een favouriete plek voor foto’s is het oude politiebureau. De prachtige winkelstraat is mooi voor foto’s, gevuld met leuke winkels en ook hier kun je een aantal goede cafes vinden.  

Vanuit Queenstown ben je snel in Wanaka. Queenstown en Wanaka zijn beiden ook winterbestemmingen met bergen om te skiën en snowboarden. Deze plekken zijn daarom het hele jaar druk en er is veel te doen. Er zijn in Wanaka ook veel manieren om van de natuur te genieten, zowel op het water als op land. Rob Roy’s Peak is een waanzinnige wandeling, maar er zijn er nog tientallen om uit te keizen.

Onderweg naar Arrowtown en Wanaka kom je ook een aantal wijngaarden tegen. Het is aan te raden ‘een BOB’ aan te wijzen, want vaak smaakt het na een winetasting naar meer.

Queenstown & omgeving

Actie, Avontuur, Wandelen

Mountainbiken, Wandelen, Boottochten, Wintersporten, Uitrusten

bottom of page