top of page

Christchurch is een goede startplek voor je reis door Nieuw-Zeeland. Er is veel te zien en te doen, terwijl je een beetje bijkomt van de eventuele jetlag. Na de aardbevingen in 2010 en 2011 is de stad weer grotendeels herbouwd. Je kunt echter nog wel zien dat er meerdere lege plekken zijn waar vroeger gebouwen stonden, maar de stad heeft weer een bruisend centrum. In het centrum kun je beginnen met een fijne wandeling door de botanische tuinen en eventueel het Canterbury museum binnen stappen. Houd je van musea dan heb je ook keuze uit het International Antarctic Museum (dichtbij het vliegveld),het luchtmacht museum of wil je meer over de aardbevingen leren ga dan naar Quake City. Langs de Avon rivier in het centrum is ook een indrukwekkende herdenkplaats; Het Canterbury Earthquake National Memorial. 


Wil je liever de stad uit en de natuur in, maak dan een mooie wandeling in de Port Hills zoals Godley Head, bezoek Lyttelton en de nabij liggende baaien Corsiar en Cass Bay. Neem de kabelbaan naar de top van de Port Hills voor een prachtig uitzicht op de Banks Peninsula en de andere kant op Christchurch, of bezoek de Redzone waar vroeger veel mensen woonden en waar je nu langs de rivier kunt wandelen.Ben je van het fietsen dan kun je ook door de stad fietsen, een mountainbike huren voor de vele paden op de Port Hills of bezoek Christchurch Adventure Park.


Ook is Christchurch de perfecte uitvalbasis voor een dagtour naar Akaroa, heeft het meerdere golfbanen in de buurt en (sport)evenementen. Om te ontspannen zijn de warme baden van He Puna Taimoana een fantastische optie, met utizicht op het strand. Ben je met kleintjes op reis dan mag je de Margaret Mahy speeltuin absoluut niet missen, huur een kano of neem een gondola om rustig door de botanische tuinen te varen. Op een warme dag kun je ook gebruik maken van het ondiepe peuterbad in de botanische tuin.

Christchurch

City, Cultuur, Relax, Culinair

Wandelen, Musea, Mountainbiken, Winkelen

bottom of page