top of page

Stewart Island, ook wel bekend als Rakiura, is een afgelegen eiland gelegen aan de zuidkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het eiland staat bekend om zijn ongerepte natuur, overvloedige flora en fauna, en rustige omgeving. Stewart Island is een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de rustige omgeving. Maak een strandwandeling, geniet van de zonsondergangen over de oceaan, of ontspan gewoon in de natuurlijke schoonheid van het eiland.


Rakiura Nationaal Park beslaat het grootste deel van Stewart Island en biedt prachtige wandelmogelijkheden. Verken de Rakiura Track, een 32 km lange wandelroute die je meeneemt door bossen, kustgebieden en prachtige stranden. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf Mount Anglem en bezoek Māori Beach, een van de meest afgelegen en ongerepte stranden van Nieuw-Zeeland.

Neem een veerboot naar Ulva Island, een klein eiland voor de kust van Stewart Island dat is uitgeroepen tot een beschermd natuurgebied. Hier kun je genieten van wandelingen door ongerept regenwoud en vogels spotten. Het aangrenzende Te Wharawhara Marine Reserve biedt mogelijkheden om te snorkelen en te duiken om het onderwaterleven te verkennen.


Het is een populaire bestemming voor sportvissers. Huur een boot en ga diepzeevissen op soorten zoals blauwe kabeljauw en zeebaars. Je kunt ook kajakken of zeilen rond de kustlijn van het eiland om te genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de omringende eilanden. Ook kan je hier goed terecht als vogelliefhebber. Het eiland herbergt een overvloed aan inheemse vogelsoorten, waaronder de iconische kiwi-vogel. Maak een begeleide avondwandeling om de zeldzame kiwi in het wild te spotten. Andere vogelsoorten die je kunt tegenkomen, zijn de tui, kaka, kakariki en de geeloogpinguïn.

Ben je op zoek naar een activiteit die je hart sneller laat kloppen dan kun je vanaf december t/m juni ook kooiduiken met witte haaien. Een unieke ervaring die je alleen op het meest zuidelijke puntje van Nieuw-Zeeland kunt doen.


Houd er rekening mee dat Stewart Island een afgelegen bestemming is en dat de toegang beperkt kan zijn. Het is raadzaam om je reis van tevoren te plannen, accommodatie te reserveren en eventuele veerboottickets te boeken. De overtocht kan best ruig zijn dus mocht je last hebben van zeeziekte dan kun je ook een vlucht boeken vanuit Invercargill.

Stewart Island

Nationaal Park, Wildlife, Relax, Wandelen

Wandelen, Kiwis, Watersporten, Mountainbiken

bottom of page