top of page

Fiordland Nationaal Park, gelegen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, is een spectaculaire bestemming die bekend staat om zijn adembenemende fjorden, watervallen, meren en ruige bergen.


Milford Sound is een van de meest iconische bestemmingen in Nieuw-Zeeland. Maak een boottocht of kajaktocht door de indrukwekkende fjord, omringd door steile bergen bedekt met regenwoud. Bewonder de majestueuze watervallen, zoals de beroemde Mitre Peak en Stirling Falls. Doubtful Sound is een andere prachtige fjord in Fiordland Nationaal Park. Doubtful Sound is minder toeristisch dan Milford Sound en biedt een ongerepte ervaring met zijn diepe wateren, dichte bossen en rustige sfeer. Naast Milford Sound en Doubtful Sound zijn er andere afgelegen fjorden en baaien die je kunt verkennen, zoals Dusky Sound, Breaksea Sound en Thompson Sound. Deze minder bezochte plekken bieden een ongerepte en rustige omgeving voor natuurliefhebbers.


Fiordland Nationaal Park is de thuisbasis van verschillende inheemse diersoorten, waaronder zeehonden, dolfijnen en pinguïns. Houd je ogen open tijdens je boottochten om deze prachtige dieren in het wild te spotten. Ook is het een paradijs voor wandelliefhebbers. Een van de beroemdste wandelroutes in de regio is de Milford Track, die bekend staat als een van de mooiste wandelingen ter wereld. De Routeburn Track en Kepler Track zijn ook populaire opties. Deze wandelingen bieden de mogelijkheid om te genieten van adembenemende uitzichten, alpiene meren en weelderige bossen.

Een geweldige manier om de schoonheid van Fiordland Nationaal Park te ervaren, is door een panoramische vlucht te maken. Vanuit de lucht kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de fjorden, bergen en watervallen. Dit geeft je een uniek perspectief op het landschap en biedt prachtige fotomogelijkheden.


Fiordland Nationaal Park biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Het is raadzaam om je activiteiten van tevoren te plannen en eventuele vergunningen te verkrijgen die nodig zijn voor wandelingen en kamperen. Vergeet niet om verantwoordelijk om te gaan met de natuurlijke omgeving en te genieten van de ongerepte schoonheid van dit prachtige nationale park.

Fiordland Nationaal Park

Nationaal Park, Natuur, Wandelen

Wandelen, Vliegtuig, Boottochten, Kajakken

bottom of page