top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

De mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland

Updated: Apr 30

Nieuw-Zeeland staat wereldwijd bekend om zijn ongerepte natuur en adembenemende landschappen. Met een overvloed aan nationale parken (⅓ van het land) biedt Nieuw-Zeeland een schat aan mogelijkheden voor avonturiers, natuurliefhebbers en wandelaars. Van majestueuze bergen en indrukwekkende gletsjers tot weelderige regenwouden en azuurblauwe meren, de nationale parken van Nieuw-Zeeland zijn ware pareltjes.

Mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland

In deze blog nemen we je mee op reis door enkele van de meest adembenemende nationale parken die het land te bieden heeft.


Milford Sound Fiordland National Park
Milford Sound

Fiordland National Park

Gelegen in het zuidwesten van het Zuidereiland, is Fiordland National Park één van de meest spectaculaire plekken van Nieuw-Zeeland. Hier vind je de beroemde Milford Sound en Doubtful Sound, omringd door met mist bedekte bergen, watervallen en indrukwekkende fjorden. Verken de fjorden per boottocht of kajak, ga wandelen op de Routeburn Track of geniet gewoon van de overweldigende schoonheid van deze natuurlijke wonderen.



Tongariro Crossing in winter time Natuurlijk NZ
Tongariro Crossing

Tongariro National Park

Het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland, gelegen in het centrale deel van het Noordereiland, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tongariro National Park is de thuisbasis van de iconische Tongariro Alpine Crossing, een adembenemende wandelroute die je meeneemt langs vulkanische kraters, turquoise meren en schilderachtige landschappen. Dit park biedt ook mogelijkheden voor skiën in de winter, met Mount Ruapehu als achtergrond.



Uitzicht op Kaiteriteri Abel Tasman National Park
Kaiteriteri

Abel Tasman National Park

Voor de liefhebbers van stranden en kustlandschappen is Abel Tasman National Park een absolute must-visit. Gelegen aan de noordelijke kust van het Zuidereiland, biedt dit park gouden zandstranden, kristalhelder water en weelderige bossen. Verken de kustlijn per kajak of maak een wandeling langs de Abel Tasman Coast Track, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten en de kans hebt om zeehonden en dolfijnen te spotten.



Wandelen van de Hooker Valley Track in Aoraki Mount Cook National Park
Aoraki Mount Cook

Aoraki Mount Cook National Park

Dit nationale park, vernoemd naar de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, biedt een adembenemend berglandschap met indrukwekkende gletsjers en turquoise meren. Maak een wandeling naar de Tasman Glacier, bewonder de spiegelende reflectie van Aoraki Mount Cook in Lake Pukaki, of geniet gewoon van de sereniteit en schoonheid van dit alpiene paradijs. Dit park staat hoog op de lijst van mooiste nationale parken in Nieuw-Zeeland en mag niet worden gemist.

Kahurangi National Park

Gelegen in het noordwesten van het Zuidereiland is Kahurangi National Park, een ongerept en afgelegen gebied met een ongelooflijke biodiversiteit. Het park herbergt uitgestrekte regenwouden, kalkstenen grotten, watervallen en unieke rotsformaties. Maak een wandeling op de Heaphy Track, één van Nieuw-Zeeland's Great Walks, en ontdek de overvloed aan flora en fauna die dit park te bieden heeft.


De natuurlijke schoonheid komt tot leven in de nationale parken van Nieuw-Zeeland. Van de majestueuze fjorden van Fiordland tot de vulkanische landschappen van Tongariro en de ongerepte stranden van Abel Tasman, elk park biedt unieke ervaringen en adembenemende uitzichten. Dompel jezelf onder in de natuurlijke pracht van Nieuw-Zeeland en laat je betoveren door de overvloed aan flora, fauna en spectaculaire landschappen die deze nationale parken te bieden hebben.


bottom of page