top of page

Activiteiten in de Marlborough Sounds


Marlborough is een prachtige regio met wijngaarden rond het dorpje Renwick en de Marlborough Sounds. Renwick is een perfecte uitvalbasis om de wijngaarden te ontdekken, of je dit nou op de fiets of per tour doet, er valt veel te zien en te proeven. In deze wijnregio groeit vooral veel Sauvignon blanc en is verantwoordelijk voor het maken van 85% van alle Sauvignon blanc in Nieuw-Zeeland. Er is voldoende accommodatie om uit te kiezen en je kunt vanuit Blenheim doorvliegen of vanuit Picton de veerpont naar Wellington nemen. Met de auto kun je doorrijden richting Picton of Havelock om vanuit daar de Marlborough Sounds te ontdekken. De Marlborough Sounds bestaat uit vier verschillende baaien. Vanuit Picton kun je de Queen Charlotte Sounds ontdekken en vanuit Havelock de Pelorus, Mahau en Kenepuru Sounds.


De Queen Charlotte Sounds staan ook bekend om de populaire Queen Charlotte Track (72km lang). Deze is prachtig om te wandelen of om per kajak of mountainbike af te leggen. Dit is ook de enige wandeling van de 10 Great Walks waar je accommodatie voor verschillende budgetten kunt vinden en een luxe overnachting zou kunnen boeken. Bij de andere 9 wandelingen ben je afhankelijk van de hutten die DOC beheert. Je kunt een deel van de wandeling doen of het helemaal afleggen, wat meestal vanuit Ship Cove begint en eindigt in Anakiwa.


Met 1500km aan kustlijn krijg je op veel plekken magische panoramische uitzichten. Van zanderige baaien tot beboste bergen. De natuur hier is overweldigend mooi. Dit is de perfecte plek om te varen, vissen, duiken of om de natuur en dieren in het wild te zien. Je kunt zelf een zeilboot of jacht huren of neem een tour. Heb je weinig tijd, dan kun je vanuit Havelock de Pelorus Mail Boat nemen. Die bezorgt al meer dan 100 jaar de post en boodschappen aan de locale bevolking. Je kunt grote delen van de verschillende baaien per auto bereiken, maar hier moet je voldoende tijd voor inplannen in verband met de kronkelende wegen waar je niet snel kunt rijden. Voor de plekken die je niet met de auto kunt bereiken neem je een watertaxi of helikopter. Houd je van zeevruchten, kies dan voor de lokale zalm of mosselen, met een wit wijntje in de andere hand natuurlijk.

Marlborough Sounds

Natuur, Culinair, Actie, Nationaal Park, Relax

Wijnproeven, Boot, Mountainbiken, Kajakken, Wandelen

Marlborough Sounds

BLOG

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page