top of page

Nieuw-Zeelanders, ook wel "Kiwis" genoemd, staan bekend om hun vriendelijkheid en openheid naar anderen toe. Ze zijn vaak bereid om te helpen en staan positief in het leven. Ze zijn trots op hun land en cultuur en tonen vaak gastvrijheid aan bezoekers. Ze verwelkomen mensen van over de hele wereld en delen graag hun kennis over Nieuw-Zeeland met anderen.


Als je een gemiddelde Nieuw-Zeelander zou beschrijven dan zou je zeggen vriendelijk maar toch ook wel gereserveerd. Over het algemeen denken ze ‘hoge bomen vangen veel wind’ en houden ze er niet van boven de rest van de menigte uit te steken. Ze zijn open, maar hebben respect en zullen niet zo direct zijn als Nederlanders. Ze kunnen gerust kletsen met vreemden over het weer of sport, maar vraag geen directe en persoonlijke vragen (zoals bijvoorbeeld hoeveel ze voor hun auto hebben betaald). Ze zullen hun liefde voor hun vaderland niet rondbazuinen, tenzij het een sport evenement is, want dan zijn ze vaak toch heel trots.


Nieuw-Zeelanders staan erom bekend een ontspannen levensstijl te hebben, waarbij ze werk en vrije tijd in balans houden. De werk-privébalans is belangrijk. Sport speelt een belangrijke rol in de Nieuw-Zeelandse cultuur. Rugby is bijvoorbeeld een zeer populaire sport en is voor velen een nationale passie. Andere sporten zoals cricket, voetbal, netbal, skiën en zeilen zijn ook geliefd in het land. Ook genieten ze vaak van de prachtige natuur met activiteiten zoals wandelen, watersporten en andere avontuurlijke activiteiten.


Ze zijn vaak handig, passen zich aan en vinden het niet erg hun handen vies te maken. Ondanks dat Nieuw-Zeeland weinig inwoners heeft, heeft het een grote invloed op andere landen. Zo was Nieuw-Zeeland het eerste land dat vrouwen het recht tot stemmen gaf in 1893.

Nieuw-Zeelanders

Nieuw-Zeelanders

bottom of page