top of page

Ondanks dat je vast niet voor de steden naar Nieuw-Zeeland reist, heeft Auckland en de directe omgeving veel te bieden. Van regenwouden tot vulkanen en prachtige stranden met donker zand.


Op maar 40 minuten varen ten oosten van Auckland ligt Waiheke Island. Bekend om de wijngaarden. Dit is een echte aanrader als je van wijn houdt. Ook als wijn niet voor je is weggelegd, is een lekkere lunch bij een wijngaard altijd aan te raden. Waiheke heeft prachtige gouden stranden en Oneroa Beach, wat het grootste dorp is op het eiland. Het staat bekend als een fijn strand om te zwemmen. Even lekker bijkomen op het strand, de dag na de wijngaarden, is zeker niet verkeerd. Ben je echter meer van actieve aard, dan kun je ook een SUP of kajak huren om de verschillende baaien te ontdekken. Er zijn verschillende wandelingen die je op het eiland kunt doen, gallerijen die je kunt bezoeken of restaurantjes waar je kunt eten.


Rijd je vanaf Auckland 40 minuten de andere kant op dan kun je kiezen uit Muriwai Beach of Piha. Piha ken je misschien al van het programma Piha Rescue, omdat dit strand sterke stromingen in het water heeft. In de zomer zijn er vlaggen om aan te geven waar het veilig is om te zwemmen en let een strandwacht ook goed op wat er gebeurt in het water. De zee langs het donkere strand is vooral geschikt als je van surfen houdt of om prachtige foto’s van te nemen. De weg er naar toe is heel mooi, met de ruige kust en mooie wandelingen in de buurt.


Besluit je naar Muriwai beach te gaan dan heb je een grote kans dat je wordt beloond met een waanzinnige zonsondergang. Tussen oktober en februari kun je hier bij Otakamiro Point kolonies Jan-van-genten (Gannets) zien. Met uitzicht op de prachtige baaien zijn er duizenden vogels te zien. Op dit strand kun je goed surfen. Muriwai en Piha hebben allebei donker zand vanwege het ijzer in de grond van de vulkanen. Dit zand drijft vanaf Mt Taranaki langs de kust omhoog.

Auckland & omgeving

City, Natuur, Strand, culinair

Wijnproeven, Surfen, Uitgaansleven, Boottochten, Winkelen

bottom of page