top of page

Hawke’s Bay staat bekend om zijn wijn en eten. Hier wordt vooral rode wijn gemaakt en er zijn verschillende fiets, bus of prive tours om hier van te kunnen genieten. Napier is de grootste stad in Hakwe's Bay en bezaaid met art deco gebouwen, restaurants met verrukkelijk eten en dit is ook een goede plek om de Māori cultuur te ontdekken door de belangrijke culturele plekken te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld Cape Kidnappers. De naam is door kapitein Cook gegeven, nadat de plaatselijke bevolking een bemanninglid had geprobeerd te ontvoeren. 


De Māori legende vertelt echter dat Māui, een van de Māori goden, het noordereiland omhoog heeft getrokken uit de zee met een vishaak gemaakt van het kaakbeen van zijn grootmoeder. De vishaak is getransformeerd in de kaap die we nu kaap Kidnappers noemen. Hawke’s Bay wordt daarom soms vermeld als ‘de vishaak van Māui’, oftewel ‘Te Matau a Māui’.


De ruige en spectaculaire kust bestaande uit zandsteen is indrukwekkend mooi. Dit is net zoals Muriwai Beach een plek waar je soms wel tot 25.000 Jan-van-genten kunt zien. Ben je meer van het golfen, dan van de vogels, dan kan dat hier ook perfect op de prachtige kliffen. The sixth hole is zelfs wereld beroemd als één van de beste ter wereld.

Hawke's Bay

Culinair, History

Wijngaarden, Art Deco architectuur, Golf

bottom of page