top of page

Mt Taranaki is kenmerkend voor de regio. Mt Taranaki is een prachtig gevormde vulkaan in het midden van het Egmond Nationale Park (regenwoud). Het is een slapende vulkaan, die meer dan 120,000 jaar oud is en in 1775 voor het laatst uitbarstte. Het is een populaire berg die vergeleken wordt met Mt Fuji in Japan. Deze berg is ook wel ‘Nieuw-Zeelands meest beklommen berg’, maar ondanks dit feit is het belangrijk voorbereid te zijn op de meer dan 2000 meter tocht omhoog. Je moet wel geluk hebben deze berg zonder wolken te zien. Gelukkig zijn er veel andere wandelingen, die je ook zonder flinke training kan doen. Er zijn zelfs kind-vriendelijke wandelingen te vinden in dit nationale park. Je kunt de Coastal Walkway lopen of Pukekura Park bezoeken.

Ben je liever in het water, plan dan een bezoek aan New Plymouth. Fitzroy Beach is een fijn strand om te zwemmen en te surfen, Back Beach is ook voor surfen geschikt. Houd je van geschiedenis, dan is een bezoek aan Tawhiti museum erg interessant. Hier wordt door middel van etalages de geschiedenis van Nieuw-Zeeland weergegeven. Dit museum gaat onder meer over de walvisvaarders, handelaren en smokkelaars, maar is op beperkte dagen open. Nog een prachtige plek is ‘Three Sisters And The Elephant Rock’. De olifant is helaas wel zijn slurf verloren. Je kunt hier alsnog hele mooie rotsformaties vinden.

De Whanganui rivier is één van de moeilijkst te bereiken nationale parken in Nieuw-Zeeland en trekt daarom de avonturier aan. Deze 290km lange rivier stroomt van Tongariro National Park tot de Tasman zee en heeft een speciale status dankzij het belang van de regio voor de lokale Māori bevolking. Een unieke manier om het park te ontdekken is om een kano te huren of een kano met gids te boeken en binnen 3 tot 5 dagen de rivier te varen. Onderweg kun je dan op campings en vrij eenvoudige hutjes slapen (geen luxe te vinden hier helaas).


Ook kun je wandelingen of fietstochten maken van 2 uur tot meerdere dagen, zoals bijvoorbeeld de ‘mountains to sea cycle trail’. Verblijf je liever ergens anders dan in één van de hutjes, dan is een jetboat nemen om een deel van de rivier te zien een leuke optie. Vind je het spannend om te gaan jagen? Je kunt in het park jagen op twee soorten herten, wilde zwijnen en geiten. Uiteraard is hier een vergunning voor nodig, net zoals voor het gebruik van een wapen. Daarom is het aan te raden een tour te boeken, die dit allemaal regelt.

Taranaki & Whanganui Rivier

Nationaal Park, Wandelen, Natuur

Kajakken, Wandelen, Surfen, Vissen

bottom of page