top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

COVID-19 in Nieuw-Zeeland

Updated: Apr 30

Nieuw-Zeeland heeft over het algemeen effectief gereageerd op de COVID-19-pandemie en heeft begin 2020 een aantal strenge maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te beheersen. Door de afgelegen ligging van Nieuw-Zeeland was het vrij gemakkelijk de grens dicht te doen en het virus voor lange tijd buiten de deur te houden. Toen het virus toch binnen kwam en begon te verspreiden was het gecontroleerd (en waren veel mensen al gevaccineerd). Net zoals in Nederland, merk je in het dagelijkse leven tegenwoordig weinig van het Coronavirus in Nieuw-Zeeland. Je hoeft niet meer te testen voordat je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland, maar op aankomst krijg je wel twee RAT’s (Rapid Antigen Tests) van de overheid om zelf te testen.

Man met een pet, bril en mondkapje
Gelukkig hoef je in Nieuw-Zeeland geen mondkapje meer op


Momenteel zijn er geen restricties w.b.t. Covid-19 in Nieuw-Zeeland

Als je tijdens je reis positief test dan wordt het aangeraden 5 dagen te isoleren. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele kosten voor een doktersbezoek. Op de officiële Nieuw-Zeelandse COVID-19 website kun je meer lezen over de maatregelen. Let er op bij het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering wat er precies gedekt wordt omtrent COVID-19/Corona.


Kleurcode reisadvies voor Nieuw-Zeeland

Op dit moment heeft Nieuw-Zeeland code groen, wat betekend dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die van Nederland. Een handige website om op de hoogte te blijven van het reisadvies is Nederland Wereldwijd.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page