top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

Herfst in Nieuw-Zeeland

Updated: Apr 17

Het is aan het begin van de herfst (maart, april en mei) echt nog genieten en gemiddeld ligt de temperatuur tussen de 17 en 21 graden. Vanaf midden april worden de avonden kouder, maar vaak kan je prachtige dagen verwachten. In maart is het nog vrij toeristisch, maar vanaf begin april neemt dat drastisch af. Dit is ook het perfecte weer om de meerdaagse wandelingen te doen, zoals bijvoorbeeld één van de elf Great Walks, al zijn er een ontelbaar aantal mooie wandelingen die nog rustiger zijn en waar je soms de enige wandelaar bent en ultiem kunt genieten in de natuur. Houd er wel rekening mee dat het wandelseizoen van begin november tot eind april loopt. Wat dit precies betekent en praktische tips voor (solo) wandelen in Nieuw-Zeeland lees je hier.


Herfstkleuren in Arrowtown Zuidereiland Nieuw-Zeeland
Herfstkleuren in Arrowtown

Voordelen & Tips

  • Je hebt vast wel eens een mooie foto gezien van Nieuw-Zeeland in de herfst. Waarschijnlijk is die in Otago of in de Hawke's Bay genomen. Arrowtown is een van de favouriete plekjes voor een herfstfoto vol oranje en rode tinten.

  • Aan het einde van dit seizoen beginnen de bergen een lichte laag sneeuw te krijgen.

  • Bezoek het Hokitika Wildfoods Festival op 9 maart 2024. Van de lokale cuisine zoals whitebait patties en wild zwijn tot de wat gekkere dingen zoals lams testikels.

  • Perfect wandel- en fietsseizoen.

Waar je rekening mee moet houden in de herfst

  • Het weer zal kouder en natter worden aan het einde van dit seizoen. Dit betekend ook dat de bergpassen soms besneeuwd worden en we raden aan vanaf mei sneeuwkettingen in de achterbak te hebben liggen als je zelf gaat rijden.

  • Houd rekening met de schoolvakantie van 13 april tot 28 april 2024 Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page