top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

Winter in Nieuw-Zeeland

Updated: May 17

Ook de winter (juni, juli en augustus) in Nieuw-Zeeland is prachtig, dit komt door de vaak strakblauwe lucht. Met een beetje zon en weinig wind is het prima vertoeven in Nieuw-Zeeland. Het is winter, dus verwacht niet dat je kunt liggen zonnen op het strand, maar het is hier een stuk droger dan in Nederland en de mooie blauwe lucht is een verademing. De temperatuur is gemiddeld tussen de 10 en 16 graden.

Of winter de beste reistijd is voor je avontuur door Nieuw-Zeeland, hangt er vanaf waar jij van geniet op reis.

Prachtig uitzicht op Mt Cook vanuit de Hooker Valley
Sneeuw op de bergen, zoals hier op Aoraki Mount Cook, geeft het een extra vleugje magie

Voordelen & Tips

  • Hou je van de sneeuw, dan is dit een geschikt seizoen om naar Nieuw-Zeeland te komen. Beide eilanden hebben goede skigebieden, zoals Mt Ruapehu in Tongariro National Park, Canterbury, Queenstown en Wanaka.  

  • Het is prachtig om de witte bergen te zien onderweg en dat zorgt ook voor mooie landschapsfoto’s.

  • Dit is het perfecte seizoen om Aurora Australis, het zuiderlicht, te zien.

  • Je hoeft niet ver van tevoren je accommodatie en activiteiten te boeken, tenzij je naar één van de populaire skigebieden gaat (vooral tijdens de wintervakantie van 6 juli tot 21 juli 2024).

Waar je rekening mee moet houden in de winter

  • Houdt er rekening mee dat soms uit veiligheid plannen zullen veranderen, dit kan door sneeuw, ijs op de weg of heftige regen komen.

  • Het is een stuk kouder dan de rest van het jaar, vooral ‘s nachts op het zuidereiland. Dat is juist een goede reden om te relaxen in één van de hot pools, vooral na een actieve dag skiën. 

  • Ben je van plan te gaan wandelen dan kunnen de condities buiten het wandelseizoen (november t/m april) niet geschikt zijn om zonder gids en/of zonder alpiene ervaring the hiken. Check van tevoren de condities en wees op de hoogte van de gevaren evenals de praktische tips om veilig door Nieuw-Zeeland te wandelen.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page