top of page

Cultuur opsnuiven in de Bay of Islands


Zoals de naam het al weggeeft heeft deze baai meer dan 140 kleine eilandjes en is het de plek om een boot of jacht te nemen om het blauwe water en de prachtige natuur en dieren te bekijken, van pinguins tot walvissen en alles er tussenin. Boek een boot naar de Poor Knights Islands om te snorkelen, duiken of de Rikoriko grot te bezoeken, één van de grootste ter wereld. Dit is ook de plek om wat geschiedenis en cultuur op te snuiven met een bezoek aan de Waitangi Treaty Grounds om meer te leren over Aotearoa en haar inwoners. 


Vanuit Paihia kun je de veerpont naar het charmante Russell nemen om van een prachtige zonsondergang te genieten. Heb je de tijd, blijf hier dan een aantal nachten, want het is net alsof je in de tijd terug stapt. Je kunt je dagen vullen met wandelingen, zee-activiteiten of even bijlezen op het terras of balkon van je accommodatie (misschien heb je wel geluk en spot je een orka!).


De Bay of Islands is net iets minder dan 4 uur rijden vanaf Auckland. Rijd je liever een kleinere afstand dan kan Whangarei een goede stop zijn (2 uur en 15 min vanaf Auckland). Je kunt in de buurt verblijven in Tutukaka, wat bekend staat om het duiken of ga naar

Matapouri voor het glinsterend witte strand (35 km vanaf Whangarei).

Bay of Islands

Boot, Natuur, History, Strand, Cultuur

Waitangi Treaty Grounds, Watersporten, Watervallen, Mountainbiken

Bay of Islands

BLOG

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page