top of page

De geothermische bronnen van Rotorua


Rotorua, gelegen in het hart van Nieuw-Zeeland's Noordereiland, is een stad met een unieke mix van geothermische activiteit, Maori-cultuur en avontuurlijke activiteiten. De haren op je rug staan misschien overeind door de ei geur die af en toe voorbij komt, maar daar is dan ook een hele goede reden voor. Rotorua staat bekend om de geothermetische bronnen en ligt op de Pacific Ring of Fire. Van bubbelende modderbaden, vulkanische kraters tot stomende geisers. Geweldig om foto’s van te maken of in één van de baden te zitten met mineralen of modder. Het Wakarewarewa bos kun je te voet, te paard of met de fiets ontdekken en je kunt hier ook de gigantische California Redwood bomen zien. 


Rotorua is ook een belangrijk centrum voor Maori-cultuur, waar bezoekers de kans krijgen om meer te leren over de geschiedenis, tradities en kunst van de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland. Te Puia, een culturele en geothermische attractie, biedt rondleidingen en traditionele Maori-uitvoeringen, inclusief de beroemde haka. Daarnaast zijn er andere culturele ervaringen zoals Tamaki Maori Village, waar je kunt deelnemen aan een hangi-maaltijd, bereid in een ondergrondse oven.


Naast geothermie en cultuur biedt Rotorua tal van avontuurlijke activiteiten. Mountainbiken in de Whakarewarewa Forest is populair, evenals zip-lining, luge en wandelen rond de vele meren en bossen in de omgeving. Rotorua is ook bekend om zijn spa- en wellnessfaciliteiten, waar je kunt ontspannen in de warmwaterbronnen en genieten van de therapeutische effecten van de geothermische mineralen.

Rotorua

Cultuur, Natuur, Actie, Avontuur

Raften, Kabelbaan, Mountainbiken, Wandelen, Geothermische bronnen

Rotorua

BLOG

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page