top of page

Van avontuurlijke activiteiten tot culturele trips en warmwaterbronnen, Nieuw-Zeeland heeft voor iedereen genoeg activiteiten om wekenlang plezier te hebben.

ACTIVITEITEN

Wekenlang plezier

Voor de natuurliefhebber zijn er 13 nationale parken, die je wandelend, per kajak, paard, quadbike of boot kunt bezoeken. Van bergen tot watervallen en fjorden. Het landschap verandert elke keer. Op verschillende locaties kun je van dichtbij walvissen, dolfijnen, zeehonden of pinguïns spotten, of misschien zelfs wel de kiwi. De warmwaterbronnen en geisers zijn ook bijzonder om te zien in één van de parken zoals Wai-O-Tapu. 

NATIONALE PARKEN

Ben je avontuurlijk aangelegd dan zijn er veel adrenaline sporten om uit te proberen, zoals deltavliegen, bungyjumpen, jetboten en paragliding om er een paar te noemen. 

 

Je kunt voor sensationele activeiten in Nieuw-Zeeland terecht. De gletsjers zijn vanuit een helikopter te bekijken, de zonsopgang vanuit een luchtballon, de mooie stranden en het blauwe water vanuit een zeilboot of jacht.  

AVONTUUR

Nieuw-Zeeland biedt genoeg aan cultuur, vooral op het Noordereiland. Van de Waitangi Treaty Grounds tot musea en culturele shows.

In alle grote steden zijn er voor de culinaire liefhebbers leuke restaurantjes en cafe’s te vinden. Wellington is een geweldige stad waar je lekker kunt eten, het Te Papa museum kunt bezoeken en waar je kunt genieten van een concertje of rugbywedstrijd.

CULTUUR & CULINAIR

RONDREIZEN

Trek er opuit

Rondreizen door Nieuw-Zeeland biedt de mogelijkheid om de diverse landschappen, adembenemende natuur en rijke cultuur van het land te ontdekken. Bij het plannen van een rondreis door Nieuw-Zeeland is het handig de volgende punten te overwegen.

01

Kies je eiland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee hoofdeilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland. Beide eilanden hebben unieke kenmerken en attracties. Overweeg welk eiland je het meest aanspreekt of plan een reisroute die beide eilanden omvat.

02

Seizoensgebondenheid

Houd rekening met de seizoenen bij het plannen van je rondreis. Het hoogseizoen loopt van december t/m februari, met warmere temperaturen, drukkere toeristische attracties en hogere prijzen. Het laagseizoen (mei tot september) kan kouder zijn, maar biedt ook rustigere omstandigheden (behalve in de skigebieden) en mogelijkheden om te skiën in de Zuidelijke Alpen. Overweeg om in de lente of herfst te reizen voor unieke landschappen, minder drukke attracties en lagere prijzen.

03

Duur van de reis

Bedenk hoeveel tijd je hebt om door Nieuw-Zeeland te reizen. Het land heeft veel te bieden, dus het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en je reisroute dienovereenkomstig te plannen.

04

Bezienswaardigheden en activiteiten

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen. Overweeg het bezoeken van iconische bezienswaardigheden zoals Milford Sound, Abel Tasman Nationaal Park, Tongariro Nationaal Park en de Bay of Islands. Plan activiteiten zoals wandelen, fietsen, zeilen, kajakken of avontuurlijke sporten, afhankelijk van je interesses.

05

Steden en culturele ervaringen

Naast de natuurlijke schoonheid heeft Nieuw-Zeeland ook levendige steden zoals Auckland, Wellington, Christchurch en Queenstown. Verken de lokale cultuur, bezoek musea, geniet van culinaire hoogstandjes en woon culturele evenementen bij.

06

Vervoer

Overweeg hoe je door Nieuw-Zeeland wilt reizen. Je kunt een auto huren om zelfstandig te rijden, deelnemen aan georganiseerde rondleidingen of een privé tour boeken. Houd rekening met de afstanden tussen bestemmingen en plan voldoende tijd in voor het reizen. Vaak zijn wegen kronkelig en als het 200km rijden is kan het best 4 uur duren.

07

Accommodaties

Nieuw-Zeeland biedt een scala aan accommodatie, variërend van luxe hotels en resorts tot budgetvriendelijke motels, bed & breakfasts en campings. Kies accommodaties die passen bij je budget en reisstijl.

Het plannen van een rondreis door Nieuw-Zeeland vergt veel voorbereiding en lokale expertise. Geef ons je wensen en voorkeuren door en geniet optimaal en zorgeloos van een reis die op maat gemaakt is. 


Haal de stress uit het plannen en boeken van je reis.

Nieuw-Zeeland heeft veel soorten accommodatie te bieden, van super centraal tot ‘the middle of nowhere’,

Accommodaties

Het is vrij gemakkelijk rondreizen in Nieuw-Zeeland. Wij raden aan zelf te rijden of een privé gids te boeken.

Transport

Gigantische fjorden, gletsjers, weerspiegelende meren, witte stranden, stomende geisers, woeste watervallen...

Hoogtepunten

Een huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland met

adembenemende landschappen, en romantische bestemmingen.

Huwelijksreizen

Hier zijn enkele adviezen om ervoor te zorgen dat je een geweldige en onvergetelijke familiereis hebt.

Familiereizen

NIEUW-ZEELAND

Praktische info

Nieuw-Zeeland

BLOG

bottom of page