top of page
  • Writer's pictureNatuurlijkNZ

Stekker Nieuw-Zeeland: Type stopcontact en elektriciteit

Updated: Apr 30

Als je van plan bent om naar Nieuw-Zeeland te reizen, is het belangrijk om vooraf te weten hoe het zit met stopcontacten en elektriciteit. Het laatste wat je wilt, is bij aankomst ontdekken dat je stekker niet in een Nieuw-Zeelands stopcontact past (nadat je batterij leeg is gelopen tijdens een lange vlucht). Ontdek hieronder welke stekker je voor Nieuw-Zeeland nodig hebt.


Stekker en type stopcontact in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland worden stopcontacten van het type I gebruikt. Deze stopcontacten hebben drie rechthoekige pinnen in een schuine formatie. De spanning in Nieuw-Zeeland is 230/240 volt en de frequentie is 50 hertz, precies hetzelfde als in Nederland. Dat betekent dat je apparaten gewoon normaal werken zonder spanningsomvormer. Wat wel bijzonder is, is dat je de stroom naar het stopcontact aan of uit kunt zetten. Vergeet deze dus niet aan te zetten met het knopje ernaast als je iets wilt opladen.Nieuw-Zeelands stopcontact dat aan staat
Dit Nieuw-Zeelands stopcontact staat aan

Dit Nieuw-Zeelands stopcontact staat uit
Dit Nieuw-Zeelands stopcontact staat uit

Welke reisstekker kun je het beste meenemen naar Nieuw-Zeeland

Je hebt minimaal een reisstekker nodig voor je Nederlandse elektronica. Heb je veel apparaten om op te laden dan kan het slim zijn een stekkerdoos mee te nemen die je dan op je wereldstekker aansluit. Als je van plan bent om meerdere landen te bezoeken, is het handig om een universele adapter aan te schaffen die compatibel is met verschillende stopcontact-typen over de hele wereld. Voor zo’n €12,00 heb je bij Bol.com twee reisstekkers van type I te pakken. Mocht je dit niet van tevoren geregeld hebben dan kun je hier ook bij verschillende winkels, zoals bijvoorbeeld de Warehouse, voor zo’n NZ$25,00 twee reisstekkers kopen.


Nieuw-Zeelandse stekkerdoos
Het kan handig zijn een Nederlandse stekkerdoos en reisstekker mee te nemen als je veel moet opladen

Stekker Australië en Pacifische Eilanden

In Australië en een deel van de Pacifische eilanden hebben ze hetzelfde stopcontact als in Nieuw-Zeeland, type I. Dit is handig als je van plan bent je rondreis door Nieuw-Zeeland te combineren met een reis naar Australië, Fiji, Samoa, Tonga of de Cook Eilanden.

Met deze informatie kun je vol vertrouwen en zonder onderbrekingen genieten van je avontuur door Nieuw-Zeeland. Zie onderstaande blogs voor meer reistips.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page